Orzechy i pestki

Lara Gessler, córka najsłynniejszej polskiej restauratorki zabiera nas w podróż do świata pestek i orzechów. Autorka z miłości do gotowania oraz by zgłębić swą wiedzę o najlepszych składnikach odżywczych, przemierzyła świat i dotarła na największe plantacje orzechów oraz pestek. Z przewodnika mistyczno-kulinarnego Lary Gessler dowiemy się, na co zwracać uwagę podczas zakupów oraz jak należy przechowywać orzechy i pestki, a także poznamy obrzędy i tradycje z nimi związane. Sercem książki są jednak przepisy kulinarne i te tradycyjne, i te autorskie samej Lary Gessler. Poszczególne rozdziały poświęcone są danym rodzajom orzechów, pestek i wytworów z nich pochodzących: od mleka i masła orzechowego przez orzechy makadamia i pistacje aż po sezam. “Orzechy i pestki” to dobry przewodnik kulinarny na każdy dzień w roku. Czyż można byłoby się oprzeć makaronowi z cytryną, pistacjami i parmezanem lub budyniowi orzechowemu?

Dane wydawnicze:

Tytuł: Orzechy i pestki. Przewodnik mistyczno-kulinarny

Autor: Lara Gessler
Wydawnictwo: Prószyński i S-ka

Oprawa: twarda

Liczba stron: 352

Cena: 49 zł

ISBN/EAN: 978-83-8169-340-0