Smaki kuchni włoskiej

Wspaniały album o kulturze kuchni włoskiej. Przepiękna księga poświęcona wszelkim możliwym smakom kuchni włoskiej. Przedstawia wszystkie potrawy i ich składniki, które sprawiły, że kuchnia ta jest tak wyjątkowa. Podróż przez kulinaria Włoch dzięki pięknym fotografiom oraz tekstom obfitującym w ciekawostki i anegdoty. Naturalnie na trasie tej podróży znajdują się również liczne przepisy i tradycyjne włoskie sposoby przyrządzania potraw. Żadne włoskie specjały nie będą już miały przed nami tajemnic, zaczynając od pieczywa, serów i makaronów przez mięsa, owoce morza, zioła i desery aż po kawę i wino.

Dane wydawnicze:

Tytuł: Smaki kuchni włoskiej. Sztuka kulinarna i najlepsze potrawy

Autorzy: Umberto Galimberti, Giovanni Ballarini

Wydawnictwo: Jedność

Oprawa: twarda z obwolutą, format A3

Liczba stron: 368

Cena: 190 zł

ISBN/EAN: 978-83-7660-707-8