Szkoła cukiernictwa

Jesteśmy zalewani tysiącami niezdrowych produktów mających być substytutem prawdziwego deseru. Czas na zmianę, bo cóż lepszego może być od wykonanych własnoręcznie słodkości? Dzięki „Szkole cukiernictwa” poznasz tajniki kulinarnych słodkości szefów kuchni prestiżowej szkoły gotowania Le Cordon Bleu. W książce zawarto ponad sto przepisów wraz z ilustracjami i wyjaśnieniami, które pomogą przygotować wyśmienity deser nawet największym laikom cukiernictwa. Przekrój proponowanych słodkości zaczyna się od wspomnień z rodzinnego domu, jak gorący suflet czy tarta Tatin z jabłkami, przez klasykę typu tort szwarcwaldzki czy makaroniki z malinami, aż po innowacyjne rozkosze deserowe, m.in. ptysie z yuzu i czekoladą czy kostki waniliowe z fiołkami krystalizowanymi. Do istotnych zalet „Szkoły cukiernictwa” należy zaliczyć to, że wiele przepisów można wykonać z zaledwie kilku produktów, a zawarty na ostatnich stronach poradnik dla początkujących nauczy podstaw i pomoże dobrać odpowiedni sprzęt kuchenny.

Dane wydawnicze:

Tytuł: Szkoła cukiernictwa. 100 przepisów szefa kuchni krok po kroku

Autor: Platon d’Olivier (fotografie)

Wydawnictwo: Jedność

Tłumaczenie: Zofia Pająk

Oprawa: twarda

Liczba stron: 512

Cena: 89 zł

ISBN/EAN: 9788381440400